Brochures

Infobrochures voor ouders en school

De vereniging beschikt over een reeks gratis brochures, die je kunnen helpen om de school correct te informeren.  Je kan als ons infomateriaal hier bestellen.

Voor het eerst naar school?’

De stap naar de kleuterschool is een grote stap, voor de kinderen, maar ook voor hun ouders. Je kind is dan echt baby-af, je moet de zorg vaak voor het eerst voor een stuk overlaten aan ‘vreemden’. Voor ouders van kinderen met muco komen er dan nog extra vragen en angsten bij.  Hoe vind ik een goede school waar ze openstaan voor muco, gaat mijn kind niet te snel ziek worden als het daar tussen al die “snotneusjes” rondloopt, gaat de kleuterjuf de pilletjes niet vergeten, kan de kinesist wel langskomen voor school, zou ik beter niet wat langer wachten tot mijn kind sterker is …?
Onze brochure “Voor het eerst naar school” kan je als ouder helpen bij alle beslissingen rond het naar school gaan en bij de voorbereiding van de eerste schooldag.

‘Mucoviscidose, een spelfout’

Dit is onze -ondertussen al goed bekende- gids voor de leerkracht, met info over muco en tips voor de opvang van een leerling met muco in de klas. Wij hebben de oudere versie voor het kleuter- en lager onderwijs en de nieuwere specifieke versie voor het secundair onderwijs.
Vraag deze brochures gratis aan en geef ze aan de nieuwe leerkracht(en) bij het begin van het schooljaar en aan iedereen die regelmatig in contact komt met je kind (vb. directie, zorgverbreding,...).