Succesvolle editie Passo dello Stelvio!

maandag, juni 25, 2018

Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 juni vond in Bormio het fietsevenement Passo dello Stelvio plaats. 1.450 Sportievelingen waagden er zich aan de beklimming met de fiets, al lopend of al wandelend van de Stelviopas, één van de meest spectaculaire beklimmingen in Europa. Opnieuw overwonnen 6 nieuwe ambassadeurs, waaronder Lore met muco, met succes de 1.533 hoogtemeters tussen Bormio en de top van de Stelvio. Om deze uitdaging tot een goed einde te brengen konden ze rekenen op de ondersteuning van Dietmar van Energy Lab, professor Lieven Dupont en kinesisten Erik en Annelies.


Ook Team Asem (de anciens van Climbing for Life) was dit jaar opnieuw goed vertegenwoordigd: een aantal van hen waagden zich zelfs met succes aan de ‘Il Pirata’: een uitdaging van formaat met 3 beruchte cols: de Passo Mortirolo, de Passo Gavia en de Passo Dello Stelvio!


Tijdens het afsluitende feestje op zaterdagavond in de Stelvio Village werd onder luid applaus bekendgemaakt dat Passo Dello Stelvio 49.556,85 euro had opgebracht voor de strijd tegen muco en astma. We willen Golazo, de organisator van het evenement, van harte bedanken om dit alles mogelijk te maken.

De foto's van Passo dello Stelvio kan je hier bekijken.