Nieuws

Opgepast voor frauduleuze verkopers

Honderden mensen zetten zich als vrijwilliger in om acties op te zetten om onze strijd tegen muco te steunen. Jammer genoeg inspireert dit soms ook mensen met minder goede bedoelingen. Zo krijgen we af en toe meldingen van mensen die een thuisverkoper over de vloer krijgen van iemand van de firma Lanipac die schoonmaakproducten zou verkopen ten voordele van mensen met muco. Dit verhaal klopt echter niet.

Asem #2

De nieuwe Asem is er en je kan deze hier digitaal nalezen. Ontdek het dossier 'muco en diabetes' en de portretten van Ellen en Leslie en word enthousiast over zoveel solidariteit, o.a. tijdens De Warmste Week. Veel leesplezier!

 

Bestuursverkiezingen 2019

Op 30 maart 2019 leggen we tijdens onze Algemene Vergadering niet enkel de resultaten van het voorbije jaar en het budget 2019 voor. Die dag vinden ook de verkiezingen voor de Raad van Bestuur plaats.

De kern van het bestuur wordt altijd gevormd door volwassenen met muco en ouders van kinderen met muco. Zij coöpteren dan een aantal extra bestuurders die omwille van hun expertise kunnen bijdragen tot een goed bestuur. De raad van bestuur komt normaal gezien vier keer per jaar samen en wordt verkozen voor een periode van 3 jaar. 

Asem!

We stellen graag de eerste editie voor van Asem, de opvolger van jouw Contactblad. In dit eerste nummer krijg je onder andere een stand van zaken van het wetenschappelijk onderzoek naar muco, belangrijke informatie over jouw lidmaatschap en heel wat inspirerende verhalen. Veel leesplezier!

Update neonatale screening

Het is bijna zover, 2019 wordt het jaar waarin neonatale screening op mucoviscidose voor het hele land wordt ingevoerd. De totstandkoming van een systematisch opsporingsbeleid of neonatale screening is een basisvoorwaarde om kinderen met muco zo snel mogelijk te laten genieten van de gespecialiseerde zorg die ons land aanbiedt. Door hen tijdig de nodige zorg te verlenen, kan groeiachterstand, ondervoeding en onherstelbare longschade vermeden worden.

Campagne Mucoweek 'De Laatste 30'

Hoe zou het zijn om met maar 30% longinhoud te moeten leven en constant het gevoel te hebben dat je adem tekort komt? Vier bekende Belgen testten het uit. Ambassadeurs Evi Hanssen, Christophe Deborsu, Yanina Wickmayer en Adamo ondervonden aan den lijve hoe het is om met een beperkte longinhoud het dagelijkse leven aan te gaan. Zij werden het boegbeeld voor de nieuwe campagne die aandacht wil vragen voor de gevolgen van mucoviscidose en fondsen wil genereren voor het wetenschappelijk onderzoek omtrent de ziekte.

Verslag NACFC – Denver (CO), USA, 18-20 oktober 2018

Met ongeveer 5000 aanwezigen kan het Noord-Amerikaanse mucoviscidosecongres (NACFC) het best omschreven worden als de grote broer van ‘ons’ Europese mucocongres, dat elk jaar om en bij de 2500 bezoekers mag verwelkomen. Alles is er dan ook ‘big’ en naar Amerikaanse standaarden, van de congreshal (dit jaar het Colorado Convention Center in Denver) tot de grootte van de lunchpakketten.