Anderen & muco

Mucoviscidose... een speling van de natuur!

Dit is onze gids voor jeugdleiders, met info over muco en tips om de integratie van het kind of de jongeren met muco in jouw tak of groep vlotter te laten verlopen.

Mucoviscidose. Een weinig bekende ziekte... en toch.

Mucoviscidose is de meest voorkomende erfelijke en levensbedreigende ziekte in België. Toch weten heel wat mensen heel weinig of niets over de ziekte. In deze 3-luik folder doen we de belangrijke informatie over muco uit de doeken en geven we een antwoord op vragen als: Wat is muco? Wat zijn de symptomen? Hoe krijg je muco? Welke behandeling is er voor muco? enzovoort. Deze folder is ideaal om aan je vrienden of kennissen te geven wanneer je zelf of je kind muco heeft.

Mucoviscidose

Ook een foldertje die de belangrijke feiten over muco beknopt bundelt. Dit kleine foldertje, in een handig zakformaat, is ideaal om mee te geven op acties en activiteiten ten voordele van de mucovereniging.

Voor een beter en langer leven!

Deze folder voor het grote publiek vertelt over het waarom steun ten voordele van de mucovereniging goud waard is: zo kunnen we ons blijven inzetten voor een betere levenskwaliteit van alle kinderen, jongeren en volwassen met muco en kunnen we het wetenschappelijk onderzoek blijven steunen. Je vindt er ook een overzicht van hoe deze steun invulling kan krijgen.

Een pdf-versie van deze folder downloaden? Klik hier.