De kosten van muco

We hoeven het allicht niet te vertellen. Goede mucozorg vergt een financiële krachtinspanning en belast je gezinsbudget.

Je kunt echter beroep doen op verschillende sociale voordelen en tegemoetkomingen. Maar je moet natuurlijk weten dat ze bestaan, ze aanvragen en soms een speciale procedure doorlopen om er van te kunnen genieten. Door beroep te doen op je ziekenfonds, je hospitalisatieverzekering, de Mucovereniging, ... kun je de financiële impact van je mucozorg maximaal beperken.

Een volledig overzicht van alle voordelen en tegemoetkomingen hebben we helaas niet . Wat hebben we wél?

De brochure En de kosten geeft een overzicht van de belangrijkste sociale voordelen en financiële tussenkomsten waarvan mensen met muco gebruik kunnen maken in. Je zult merken dat deze brochure geschreven is voor een breed 'mucopubliek'. Dus zowel voor ouders van een kind met muco als voor volwassenen met muco. Juist daardoor biedt ze ook een goed overzicht.

Daarnaast bundelden we ook alle relevante informatie over de verschillende hospitalisatieverzekeringen bij de ziekenfondsen in een infofiche. Een hospitalisatieverzekering is een absolute must als je muco hebt. Het is vandaag ook een haalbare kaart! Een goede hospitalisatieverzekering dekt mucokosten verbonden aan je hospitalisatie(s) én beschermt je tegen ambulante mucokosten. Onder ambulante kosten verstaan we apothekerskosten, kinékosten,... Je kunt je dus ook mét muco héél goed beschermen tegen oplopende medische kosten.

In het luikje 'Onze financiële steun' lees je bovendien meer over hoe de Mucovereniging je financieel kan ondersteunen.